Vi tillverkar dagligen glass i vårt lilla glasskök efter italienska recept. Med stor omsorg och mycket kärlek gör vi krämig, uppfriskande glass med lagom sötma. Den intensiva smaken kommer till av naturliga råvaror som färska bär och frukter, nymalda rostade nötter och egenkokta såser.

Bara äkta ingredienser och det märks på smaken.

Våra smaker

Vi har oftast 24 olika smaker i vårt sortiment, som skiftar efter säsong och humör. Här följer en kort presentation av de mest återkommande smakerna:

Vanilj. Gjord på svensk mjölk och grädde med Bourbonvaniljstång från Madagaskar. Innehåller inte ägg.

Mörk choklad. Baserad på 70%-ig mörk choklad med mycket smak. Innehåller varken mjölk eller grädde. Chokladen kan dock innehålla spår av mjölk.

Mandel. Gjord på sötmandel och bittermandel, direktimporterade från Sicilien och malda hos oss. Bittermandeln ger en utsökt mandelton som för tankarna till finaste marsipan. Fast godare.

Hasselnöt. I vår hasselnötsglass har vi prima, rostade hasselnötter från Piemonte som vi importerar och maler själva. Rostningen får smakerna att blomma ut och vi förstår varför Piemontes hasselnötter beskrivs som världens finaste.

Pistaschmandel. Vår pistaschglass är inte karaktäristiskt knallgrön, för den innehåller inga färgämnen. I stället har den en mer dämpad färgton som är typisk för lättrostad pistaschmandel från området Bronte på Sicilien, eller grekisk pistasch. Smakmässigt ligger den i en klass för sig.

Gianduia. Våra piemontesiska hasselnötter i utsökt förening med choklad. Kommer ursprungligen från Turin där chokladen blev dyr under Napoleons blockad, och drygades ut med hasselnötter.

Tiramisù. Klassisk italiensk efterrätt, här i glassform. Mascarponeglass varvad med kaffeindränkta kakor. Innehåller ägg.

Vit choklad. Mycket omtyckt glass med hög halt av vit choklad.

Salt lakrits. En specialitet som är en svensk twist på italiensk glass. Kraftig lakritssmak med salmiak. En storsäljare.

Stracciatella. Italiensk klassiker med krossad mörk choklad.

Sorbet

Hallonsorbet. Vår hallonsorbet är luftig och len, men innehåller inget fett. Hög frukthalt.

Jordgubbssorbet. Omtyckt sorbet med mycket smak. Finns endast på sommaren då vi använder färska bär. Hög frukthalt.

Fläderblomssorbet. Finns så länge vi har kvar av vår hemgjorda fläderblomssaft.

Citronsorbet. Härligt uppfriskande, klassisk sorbet, så typisk för Italien.

Rabarbersorbet. Vi växlar mellan flera varianter, som med vanilj eller med lakrits, en mycket spännande kombination.

Kommentera